(OSS)
(OSS)

Partizanu drugi trofej u sezoni! Janićevi momci ponovo najbolji u Kupu, Voša bez odgovora

Vreme čitanja: 3min | ned. 26.02.23. | 19:00

Crno-beli slavili 3:2 u punoj dvorani na Ubu

Čekao je Partizan 32 godine trofej u Kupu Srbije, a kada je prekinuo post podigao je dva pehara za redom!

Baš kao i prošle godine crno-beli odbojkaši ponovo su osvajači najmasovnijeg takmičenja u našoj zemlji. Prvo finale u sezoni dobili su protiv Vojvodine u Superkupu u oktobru, četiri i po meseca kasnije ponovo je pao isti rival i to u finalu Kupa - 3:2 (21:25, 25:22, 18:25, 25:19, 15:7).

Izabrane vesti

Šestostruki uzastopni prvak Srbije je vodio 1:0 i 2:1, crno-beli nisu odustajali, režirali su sjajan preokret i pobedili! U pobedničkom sastavu četvorica igrača stigla su do dvocifrenog učinka. Kapiten Milija Mrdak osvojio je 21 poen, Šveđanin Danijel Gruveus pratio ga je sa 16, Luka Tadić upisao je 15, a Novica Bjelica deset. Radoslav Parapunov je na drugoj strani bio najefikasniji sa 22 poena, dok je David Mehić završio meč sa 13.

Publika na Ubu je u prvom delu uvodnog seta mogla da gleda zanimljivu borbu. Partizan je lakše dolazio do poena, ali je i više grešio, pa nije uspeo da izgradi neku značajniju prednost. Vojvodina je željeni ritam pronašla u pravom trenutku - pojačala je servis sredinom seta i tako pomerila rivala od mreže. Crno-beli su posle slabijih prijema imali sve manje opcija za napad, a Novosađani su to koristili na bloku. Vezali su nekoliko dobrih poteza na mreži, poveli 19:15 i naterali Bojana Janića da zatraži tajm-aut. Parapunov je sa korekcije bio prilično opasan i na njegovim krilima Voša je stigla do 25. poena. Na semaforu je posle 25 minuta stajalo - 25:21.

Boškanovi momci su uhvatili zalet i u istom raspoloženju su nastavili i drugi čin. Kad su poveli 15:13, činilo se da će ovaj period biti sličan prvom, ali nisu to dozvolili crno-beli. Kada im nije išlo, Janić je pokušavao da ih razbudi i trgne odgovarajućom reakcijom. Uspeo je u tome... Batak je demostrirao publici blokerske sposobnosti, Novica Bjelica je pokazivao želju kao da igra za prvi trofej u životu, a ispratili su ih i ostali saigrači. Kad je jednu tešku loptu iz zone šest smečirao Gruveus, Beograđani su došli do vođstva - 16:15. Bilo je neizvesnosti u nastavku, bilo je i protesta, manjih rasprava, grešaka sudije, video provera - i u svemu tome bolje se snašao Partizan. Trajao je ovaj set 32 minuta, a dobila ga je ekipa iz Beograda - 25:22.

Kapiten Mrdak je poveo tim u trećem setu ka ranom vođstvu - 8:5. Od tog trenutka Janićev tim je stao, a Vojvodina je počela da igra mnogo bolje. Vezali su momci iz Novog Sada nekoliko uspešnih blokova, a potom i nekoliko as servisa Mehića i za čas posla je prednost bila na njihovoj strani - 18:13. Nije mnogo toga do kraja moglo da se promeni. Crveno-beli su čuvali zalihu koju su stekli, a Partizan nije imao recept za preokreta (25:18).

Popustili su crno-beli u završnici trećeg seta i tako sačuvali snagu za četvrti. Mnogo toga im je u ovom periodu polazilo za rukom, uživali su u igri i gradili vođstvo. U jednom trenutku imali su pet poena viška - 15:10, Vojvodina je bila uzdrmana i u podređenom položaju. Prolazili su Tadić, Mrdak, Gruveus... Razigravao ih je uspešno Batak zahvaljujući mirnim loptama Kapura. Zadovoljno je poskakivao Janić pored aut linije, dok je Boškan pokušavao izmenama da promeni stanje na terenu. Ni ulazak Kavoga nije mnogo uticao na rezultat, beogradski tim je sasvim zasluženo izborio taj-brejk (25:19).

Odlučujući period su crno-beli su dobro otvorili na servis Tadića. Voša je izjednačila na 3:3, pa se borba rasplamsala. Beograđani su bili za korak ispred... Nije ih poremetila ni duža pauza zbog jedne video provere. Sačuvali su mirnoću, pokazali su veću želju i na kraju peti set dobili ubedljivo - 15:7.


FINALE KUPA SRBIJE

26. februar

Odbojkaši

Vojvodina - Partizan 2:3

Odbojkašice

19.00: Ub - Jedinstvo Stara Pazova


tagovi

OK PartizanOK Vojvodinakup srbije u odbojciBojan Janić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara